Blog

Uncategorized

Full stall

Vi har fortiden full stall med venteliste, og det tar vi som et kompliment. Takk til alle som ønsker å stå hos oss og for hyggelige tilbakemeldinger!

Man vet aldri hvor livet tar en, og plutselig har vi ledig en gang i fremtiden. Ønsker du å stå på venteliste hos oss så send oss en epost til shadowfax.stall@gmail.com.

Ta kontakt for hyggelig prat eller om du har spørsmål om oppstalling hos oss.

Uncategorized

Grovfôr 2019

Vi har i år fått inn et supert parti med tørrhøy som har lavt sukkerinnhold, 62 g/kg/ts og bra med proteininnhold, 89g/kg/ts, til å tilfredsstille de fleste hester. Vi er sikret for et helt år fremover slik at vi er garantert det samme høyet gjennom hele året. Vi er glade for at sommeren ifjor ikke repeterte seg, på vegne av hestefolk, hester og bønder: jippi!

Skjermbilde 2019-07-19 kl. 00.06.11

Grovfor

Grovforsommern 2018

Grunnleggende for all foring av hest er grovfor. Det er analysen av grovforet vi bruker som utgangspunkt når vi regner ut hvor mye og hva slags kraftfor vi skal kjøpe inn… Så hva da når vi på andre året står med bena plantet i en grovforkrise.

I fjor var det først veldig tørt, så veldig vått. 2 slåtten regnet bort.
I år har vi bare svidde jorder og enger. Det skal mye regn og tid til før vi kan få noe som kan minne om en sen slått.

Allerede i fjor var det vanskelig å komme inn på markedet som ny stalldrifter, og i år har det vært så godt som umulig. Heldigvis endte det bra til sist, og jeg skylder store tjenester for å hjelpe meg å hanke i land ett veldig bra høy.

Mitt mål er å tilby så godt grovfor at ingen skal behøve å ut å handle selv. Ett godt høy + en rimeligere men god ensilage + evt halm eller H4-5 for de hestene som bør litt ned i vekt.
Ja også gress i paddock og på beitet.

Det eneste jeg har fått til i år er ett godt høy. Det går ned på høykant hos hestene her, men kostet jo skjorta…

På grunn av tørken har jeg veldig lite gress på beitet og i paddockene. De minner alle langt mer om en ørken enn frodig sted å spise nisten sin.

Og selv om vi hesteeiere og stalldriftere klør oss i hodet over hvordan vi skal fikse denne vintern, er det andre som har det værre. De aller fleste avlinger i år er kraftig redusert og i noen tilfeller helt ødelagt. I mange land er tørken værre enn her. Vi besøkte nyss England og fikk høre at av de 6-7 slåttene de normalt støtter seg på, så fikk de i år 1-2.

Finn.no florerer nå med “tilbud” om utenlandsk høy uten analyser og priser ut av hvitøyet. Høyet er ofte importert privat og har navn vi ikke normalt ser her. I år vil mange vil fore på grovfor vi ikke aner hva inneholder.

Mange taper på denne krisen, og noen få vinner. Det er definitivt ikke hesteeiere eller stalldriftere som sitter igjen med den store lommeboken.

Mange er engstelig over at noe av dette importerte høyet kan bringe med seg sykdommer og uttøy vi ikke er kjent med.

Uansett hva slags grovfor du har fått tak i så anbefaler jeg å få tatt en foranalyse. I Norge tar Ofotlab og Eurofins prøver og det tar en snau uke. Fyll en stor brødpose med høy og send inn, så har du svar innen en uke, halvannen.

Vi får krysse fingrene for at alle får fatt i noe å fore dyrene sine med over vintern og at vintern blir mild og god!

IMG_20180713_203440_761
Bildet er tatt i England nå i juli…

Programridning, Stevne

Velykket programriding på Stall H

Å starte stevne og konkurrere er en fantastisk fin motivator.

Akkurat som mange løper Waitz-løpet eller Holmenkollstafetten for å holde treningen på stell, så gjør vi ryttere det samme. Men det å starte kan også være nervepirrende. Å ri foran en streng dommer med lupe kan lett gi nervøs rytter og dermed en vel kreativ hest.

Programriding er da altså ett dressurstevne uten kurranseelementet. Du rir altså bare mot deg selv. Det er en godkjent dommer som dømmer. Du får en protokoll lik vanlige stevner, men ingen rangering eller rosett. En trening rett og slett!

Siden resultatene ikke registreres noe sted, kan dette være en fin test for å se om man er klar for å gå opp i en ny klasse, uten å tape rating.

Man kan selv velge hvilket program man vil ri. Man tar med 2 eksemplarer av programmet/protokollen og gir til dommeren. Så rir man igjennom programmet fra start til slutt. Dommer går så igjennom hvordan hun har dømt og kommenterer hver enkelt øvelse. Så får man ri deler av programmet på nytt for å forbedre. Til sist får man ri hele programmet på nytt og kan se om man får en høyere score.

Forrige helg arrangerte vi altså ett slikt event. Vi hadde jobbet med banen i 14 dager og reklamert masse i sosiale medier for å få flest mulig ekvipasjer. Det var mange andre stevner i området samme helg, men vi hadde til sist 8 på listen.

Min fine mamma hadde bakt kake, min pappa klippet hekken, min mann hadde handlet inn brus og alle oppstallørene bidro med oppgaver og ekstra hender. Kristina og Anna stilte som skrivere og Maja Farup var dommer. Hun går for å være streng men rettferdig. Det hele var en stor flott dugnad som igjen viser hvilken fantastisk flott gjeng vi er på stallen ❤

Ekvipasjene var spredd over følgende program: LC:1, LC:3, Child Innl. A LB, MC:1

Det virket som alle startende var fornøyd med arrangementet. Vi fikk flere spørsmål i etterkant om vi kunne arrangere dette igjen og det er jo planen.
Vi skal arrangere hvert halvår.

Nestegang er i september og vi gleder oss allerede!
Har du lyst til å være med? Følg oss på Facebook så poster vi der når dato for neste runde er spikret!

Lurer du på noe, ta gjerne kontakt med Lin på lin@stallh.no 

IMG_20180526_234022_100
Even hjelper med pugging av program før den store dagen

 

Maker:L,Date:2017-8-30,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
Hanna harver før vi satt på vanning av banen

 

Maker:L,Date:2017-8-30,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
Hekkeklipp til langt på natt!

 

michelle og C
Michelle og Chandon høstet flere 8ere! ❤    Fotograf: Marthe Verbeeten

 

Maker:L,Date:2017-8-30,Ver:5,Lens:Kan03,Act:Kan02,E-Y
Anna og Pallad ❤

Stevne

3 ekvipasjer fra Stall H i Norgesserien

Tiiiidlig i dag morges, før hanen, var Marthe på plass i stallen for å gjøre klar Chandon. Fletting og polering tar tid!
Pallad og Chandon sloss om å imponere med hengerpåstiging og begge to som tente lys nesten før lemmen var nede. Sånn skal det gjøres!!
Så startet den lille turen ned til Drøbak Ridesenter.
Hanna kom litt senere da hun skulle starte 1m.

Og for en varme… suuupervarmt og lite skygge når sola står midt oppå himmelen. Stevneplassen har god plass til alle og det var satt ut bøtter med vann til de som ønsket. Det var endel tekniske problemer rundt resultater, starter og speaker, men alt gikk rimelig greit alikevel.

Anna var første fra oss og med Anita som groom så Pallad utrolig flott ut! Pallad har hatt en veldig vanskelig vinter med operasjon og lang rekovalens. Nå endelig er han tilbake!
Fantastisk flott runde, god flyt og svær klarering! Ingen bommer i bakken og Pallad var tydelig stolt der han etterpå spradet rundt på stevneplassen og nøt å bli beundret!

Marthe var nestedamen ut. Hun hadde sansynligvis stevnets cooleste hest. Chandon gikk rundt på lange tøyler og var interessert observartør. Treningen har visst gått fint den siste tiden, så vi var veldig spente! Gøy at man kan ha en så rolig sindig hest på stevneplassen, også masse kraft inne på banen. Rolig flott runde og 0 feilpoeng.

Iza virket også stevnevandt og tok det meste på strak hov… men hvorfor har de skumle monstergjeiter på stevneplassen? Oppvarmingen var skikkelig sirkus. Den gikk innendørs og med mange svære ekstroverte hester som skulle varme opp i 70km i timen over hinder som gikk opp opp opp. Litt bratt oppvarming for vesle Iza, men hun lot seg lede av trygg og rolig Hanna. Til tross for sirkusoppvarmingen gikk runden fint, ingen bommer ned. Flott flyt og fornøyd hest og rytter!

Norgesserien ries i klubblag og disse jentene rir for Follo Hestesportsklubb.
Resultatene finner du her >

Utrolig gøy å få være med denne fine gjengen på stevne! ❤
Rolige flotte unge hester, 0 drama og flott flyt inne på banen!
Veldig imponert over rolige hester og dyktige ryttere!

Hanna og Iza!DSC_3623

DSC_3616

DSC_3615

DSC_3605

Marthe og ChandonDSC_3596DSC_3592DSC_3579DSC_3566

Anna og PalladDSC_3525DSC_3518DSC_3509DSC_3501